nedeľa 30. septembra 2012

Pamiatka z Lisieux

Možno si ešte pamätáte na náš výlet do Francúzska. Zastavili sme sa aj v Lisieux - meste sv. Terezky "Ježiškovej". A možno si tiež pamätáte našu návštevu domu, v ktorom Terezka trávila svoje detstvo. Obzvlášť sa mi páčila jej záhradka. Bola rozkošná, no nemali sme veľa času pobudnúť v nej a užiť si ju.

Stihla som si odtiaľ vziať aspoň niekoľko ružových lupienkov. Nebojte sa, neobtrhávala som ružové kríky - však ak by to tak každý robil, veľa kvetov by tam neostalo. Vzala som si len niekoľko lupienkov spadnutých na zemi. Akoby ich tam Terezka pohodila akurát pre mňa ;-) Pôvodne som si chcela vziať len dva lupienky. Ale prilepil sa mi na prst ešte jeden - a dobre urobil - už viem, pre koho bude.


Bála som sa, ako budem uchovávať svoj lupienok tak, aby sa mi skoro nezničil alebo nestratil. Ale vymyslela som spôsob. Vyrobila som takéto "sväté obrázky" s pamiatkou z Terezkinej záhradky. 


Postup je jednoduchý.
1. Vystrihnúť obdĺžnik vhodného tvaru z jednofarebného tvrdšieho papiera.
2. Vybrať z letáčikov, čo sme si odtiaľ priniesli vhodné obrázky,vystrihnúť ich a nalepiť na podklad.
3. Gélovým perom dopísať miesto a dátum.
4. Pripraviť si vylisovaný usušený lístok ruže a nalepiť ho na obrázok.

Jeden lístok je nalepený na prednej strane obrázka priamo na hnedom podklade,
ostatné som prilepila zozadu na štvorček bieleho papiera.

Ružový lupienok som nalepila na podklad lepidlom/lakom na dekupáž. Pretrela som ho aj zvrchu (možno by to stačilo, ale výsledok by asi nebol veľmi odolný voči odieraniu, napr. ak by slúžil ako záložka v knižke).


Pre istotu som obrázky ešte zalaminovala. Potom už len vystrihnúť jednotlivé obrázky z pásu laminovacej fólie, trochu zaobliť rohy, aby neboli príliš ostré...


A môžem rozdávať. Jeden ostane doma... a ďalšie poputujú do sveta. K mojim kamarátkam karmelitánkam. :)


 Teraz mi napadlo, že by to mohla byť aj pekná aktivita pre deti k zajtrajšiemu sviatku. Samozrejme k tomu si vystačíme s lupienkami "obyčajných" domácich ruží. A ak budete mať lupienkov dostatok, môžete z lupienkov vytvoriť aj nejaký zaujímavý obrázok, napríklad venček (ruženček).

Veľa lásky a nech sa vám darí robiť aj malé veci s veľkou láskou,
Letitia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...