sobota 28. júla 2012

Vysoké Tatry - aspoň na tri dni

10. - 12. 7. 2012 


Po asi týždni na chalúpke sme sa vybrali pozrieť po rokoch zase naše slovenské veľhory. Tentokrát iba na tri dni, presnejšie dve noci. Vzali sme so sebou aj 0novu krstnú mamu a vyrazili sme.

Bývali sme v turistickej ubytovni priamo na Štrbskom plese. Zvonku nič moc, ale bývanie to bolo príjemné a cenovo prijateľné. :) Odtiaľ sme potom robili výlety do okolia.

Hneď v prvý deň po príjazde sme sa vybrali na Popradské pleso. Počasie bolo neisté preto sme sa vyzbrojili pršiplášťami, posilnili sme sa čímsi malým v blízkom stánku a šlo sa.
A veru sme pršiplášte využili. Vyrážali sme ešte za slnečného počasia, ale časom nás po údolí začali naháňať tmavé mraky... Pred poslednou zákrutou nás aj dohnali a spustila sa parádna búrka aj s krupobitím. Najväčší lejak sme prečkali v lesíku v doline s poctivo vypnutými mobilmi. Potom nám veru dobre padlo zohriať sa a osušiť v chate pri Popradskom plese. 

Naše kamzíča :)

Úžasné výhľady

Natešená rodinka




Popradské pleso

Zmoknutí "škriatkovia" sa ponáhľajú do chaty

Už sa to odparuje... (zdanie klame, ešte zaprší).

My sa dažďa nebojíme! :)

Večer, aby sa nám nemálilo, sme sa ešte prešli okolo plesa. A tí, ktorí vládali si aj zacvičili na "mučiacich nástrojoch", čo sú popri jazere.












Na druhý deň sme sa vybrali na trochu dlhšiu prechádzku. Vláčikom do Lomnice (vyriešiť zopár nepríjemností, čo nás postretli), potom vystáť dlhokánsky rad a lanovkou na Skalnaté pleso...

V Lomnici - slnko ešte páli z celej sily...


Na Skalnatom plese obed...


Observatórium

Lanovka na Lomnický štít

Výhľad do doliny...

Odtiaľ sme sa vybrali traverzom po "magistrále" k Zamkovského chate a okolo vodopádov na Hrebienok. Potom pozemnou lanovkou do Smokovca a vláčikom "domov".



Zvončeky boli nádherné - žiaľ nie až tak moc fotogenické

Už po pár krokoch sa ukázali prvé kvapky... Najviac nás vyrušovalo, že ideme tým tmavým mrakom oproti. A keď sa začalo (najprv v diaľke) blýskať, nebolo nám všetko jedno. Najväčší lejak a krúpy sme prečkali schúlení pod kosodrevinou modliac sa, aby blesky udierali len ďaleko od nás (nanešťastie aj tam ďaleko ktosi bol, ako sme sa dozvedeli neskôr zo správ :( ). Dážď pomaly utíchol, aj teplý čaj a chvíľa v suchu v Zamkovského chate padli dobre.

Líštička kmotrička...
 
...sa na nás prišla pozrieť

Až celkom k frekventovanému chodníku.

Možno čakala, že dostane niečo pod zub

Vodopády

Noha na mostíku.

Obrovský vodopád

Turistická značka ... naozaj máme ísť tadiaľ?

V posledný deň sme mali v pláne výlet na Solisko. Sedačkovou lanovkou hore, dolu po svojich... Ale mraky sa zase začali hrozivo kopiť okolo vrchov, tak sme nechceli riskovať, že nás chytí búrka na sedačke a radšej sme sa prešli už len po okolí Štrbského plesa, pozreli sme si zblízka skokanské mostíky, zohnali ešte nejaké pečiatky a turistické známky na pamiatku a vybrali sme sa zase na cestu domov.







Ale to ešte nebol výletu koniec. O tom zase nabudúce. :)

2 komentáre:

  1. Bohaté zážitky, všehochuiť počasia, pred ktorým mám ja osobne väčší rešpekt, radosť čo srší z vašich vyturistikovaných tváričiek a nebojácna líška:) Pekné, pekné:) G.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Takové kopce tu u nás nemáme. Manžel Tatry miluje. Do těch Nízkých-Roháče utíká na chlapskou výpravu každým rokem..když se to povede a čerpá sílu na náš domácí kolotoč :).

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...