pondelok 18. júna 2012

Víkend v znamení lásky

Od piatku do nedele, každý deň oslava jedného veľkého srdca. Srdca plného lásky k nám.

V piatok sme oslavovali srdce Ježišovo, ktoré tak veľmi miluje každého z nás... Vyrobili sme svietnik z menšieho zaváracieho pohára pomocou zlupovacích farieb na sklo. Plán bol - odniesť ho k plastike Srdca Ježišovho na jednom strome neďaleko našej chalúpky.







Doma sme si nechali iný svietnik
ozdobený papierovým srdiečkom. 

V sobotu malo sviatok iné Srdce - srdce Matky. Katolíci v tento deň oslavujú lásku nepoškvrneného Srdca Panny Márie. Matky, ktorá milovala vernou láskou svojho Syna, jeho Otca, a svojou materinskou nežnou láskou zahŕňa každého z nás. Je nám vzorom i útechou, pomocou a ochranou... Ako hovoril aj páter Elias Vella, keď bol začiatkom mája v Bratislave: Mária má súcit s trpiacim dieťaťom, veď aj jej dieťa zažilo veľké utrpenie. Súciti s vdovou či vdovcom, však aj ona ostala na zemi sama. Mária chápe slobodnú matku, tiež bola v podobne ťažkej situácii... Vo svojom príhovore páter Elias spomenul hádam všetky ťažkosti, s ktorými sa môžeme stretnúť a vo všetkých nájdeme v Márii chápajúcu matku. Ona je matkou bolesti, no aj matkou radosti, pretože vedela že sa na nej plní Božia vôľa.


A v nedeľu sme oslávili srdce, ktoré stále bije pre nás v tele. V tretiu júnovú nedeľu si pripomíname deň otcov. A tak sme s 0nom pripravili aj pre nášho ocka malé prekvapenie. :)

Pohľadnicu vyrábal 0no
inšpirácia: madebyjoel


Skúsili sme s 0nom upiecť drobenkový koláč. Bol vynikajúci! :)
Len si už nepamätám, od koho z vás som si opísala recept...

A aký by to bol víkend na chalúpke, keby som sa nepodelila aj o nejaké kvietky? Lásku nebeského Ocka k nám som mohla obdivovať napr. aj v týchto kvietkoch čo sa mi pomaly rozrastajú v predzáhradke.



 Alebo v poľných kvetoch, ktoré sme obdivovali cestou na prechádzke. Ten najkrajší zvonček ostal na svojom mieste, nech môže ďalej robiť radosť všetkým tvorom, čo pôjdu (alebo poletia?) okolo.
A nech môže aj iným rozprávať o sláve svojho Stvoriteľa. Pri pohľade naň som ostala len stáť v nemom úžase a nebola som ochotná uveriť, že niečo tak nádherné by vzniklo náhodou - len podľa zákonov evolúcie. To predsa musí byť dielo "Niekoho" so zmyslom pre krásu. Vďaka Otecko! že si z lásky k nám stvoril pre nás tak nádherný svet! :)






1 komentár:

  1. Leti krásně jsi to napsala..prožívám to podobně s tím Ockom :)!

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...