piatok 4. mája 2012

Yarn along - sv. Juraj

Už je tu piatok a ja až dnes píšem príspevok na stretnutie pri pletení a čítaní u Giny...

Konečne vám môžem odhaliť ďalšie tajomstvo, na ktorom som pracovala. Musela som háčkovať rýchlo, pretože od nájdenia obrázku po termín sviatku ku ktorému som ho chcela pripraviť mi ostávalo len málo času. Ale keď som uvidela háčkovaný výjav zo života sv. Juraja na stránkach String or nothing, nevedela som odolať.

Ešte stále chýba zopár riadkov - chudák sv. Juraj je zatiaľ bez hlavy. Ale verím, že dnes-zajtra ho už dokončím. Potom ešte doháčkovať nejakú ozdobnú obrubu a už si ho budeme môcť zarámovať.
Priznám sa, že som sa nevedela rozhodnúť, čo presne s tou čipkou urobím. Až oslávenec rozhodol, že chce, aby mu visel na stene.

Crocheted st. George

Pri úprave obrázkov dostal Juraj ružovkastý odtieň.
V skutočnosti je smotanovo biely. 

A čo čítam? Práve som dočítala knihu o spievajúcej rodine Trapovcov - Spievaj v mojom náručí.

Ak si dobre spomínam, už som ju začala čítať pred rokmi ale nedočítala som ju do konca. Myslím, že som mala očakávania, ktoré kniha nestihla splniť. Tentoraz som po nej siahla bez predchádzajúcich predstáv a páčila sa mi. Hlavne začiatok, ako sa sestra Mária postupne mení na... vlastne, možno by ste nechceli, aby som vám prezradila dej, tak už viac nenapíšem. :)
Len to prezradím, že rodina Trappovcov prežívala zaujímavý život bohatý na krásne rodinné chvíle plné lásky ale aj mnohé trápenia a ťažkosti. Tie vždy prekonávali s odhodlaním a dôverou v Božiu starostlivosť.
Zaujímavé je aj porovnanie života vo vtedajšom Rakúska a v Amerike.

The Story of the Trapp Family Singers


Veľa radosti a lásky želám aj vám. Nech vás ochraňuje svätý Juraj a pomáha vám víťaziť nad všetkými vašimi "drakmi", ktoré vám chcú nahnať strach. :)
Leti.



Tu môžete vidieť,
čo háčkovali a čítali ostatní.

2 komentáre:

  1. Krásne! Ste veľmi statočná. Ja som George strany, skôr než pracovať po dlhú rozmeru, ako robíte. Som veľmi ohromený! A ospravedlňujem sa za zlý preklad Google.

    Beautiful! You are very brave. I did my George sideways, rather than working across the long dimension like you are doing. I am very impressed! And apologies for the bad Google translation. :) K.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thank you for the nice comment. I were pleased and encouraged me. I admire your work. I found this page by accident, but your St. George caught me (and other works also).
      Google-translation is OK, I use it too.

      Odstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...