sobota 5. mája 2012

Domček pre zvieratká

Po súťaži vtáčích kŕmidiel som mala v pláne vyhlásiť pre zmenu súťaž / výstavku  rôznych príbytkov pre zvieratká.
Od vtáčích búdok, po búdky pre netopiere, alebo veveričky; od domčeka pre ježka, po obydlie pre samotárske včely a užitočný hmyz; od škatule pre túlavú mačku až po plyšové ležadlá pre vašu mačičku domácu... Nepohrdla by som ani detským výtvorom pre motýle, víly, alebo lesných škriatkov. :)

Ale neviem. Mám také tušenie, že už je trochu neskoro myslieť na ubytovanie pre zvieratá v prírode. Dočítala som sa, že vtáčie búdky sme mali zavesiť už v marci (alebo ešte lepšie už pred zimou). Netopiere a hmyz si takisto už našli svoj tohoročný úkryt, a ježko bude hľadať nové bývanie až na jeseň...

Privítam vaše názory v komentároch. Zapojili by ste sa ešte toto leto a poslali mi nejaké obrázky príbytkov pre zvieratá z vášho okolia? (Môžu byť staršie alebo celkom nové; vaše, alebo susedove; vami vyrobené, alebo hoci aj kúpené...)


Zatiaľ vám ukážem aspoň jedno obydlie zo susedstva našej chalúpky. Je to provizórne upravená kôpka sena so strieškou, v ktorej náš sused ubytoval potulného psíka. Môžete si všimnúť aj otvorenú konzervu "na priedomí".


Želám vám veľa radostných slnečných dní
(a čakám na vaše reakcie)
Letitia.

3 komentáre:

  1. Letitia - I love your ideas and will check back to see what others comment about the housing for the animals! By the way, we study your birdhouse picture designs to think about how to recreate them here in our homeschool curriculum. God bless!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thank you for your interest and for nice comment.
      I look forward to your birdhouse picture. Also I am delighted that I could contribute for enriching your homschool curriculum.
      (I hope that I correctly translated this comment - with Google translator 8-))

      Odstrániť
  2. Tak už som dostala prvý obrázok vtáčej búdky! Vďaka teším sa! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...