utorok 27. marca 2012

Rýpeme sa v zemi :)

24.- 25.3.2012.
Už definitívne dorazila jar - aj do nadmorskej výšky 700 m. Hneď po príchode na chalúpku nás vítali veselé hlavičky žltých krokusov. Z diaľky som si myslela, že sú to podbele, tak boli maličké.





Zem už je kompletne rozmrznutá, tak sme sa mohli do sýta rýpať v zemi.

Ešte stále ospalá tráva ma priam volala, aby som ju pohrabala. A samozrejme sme veľa sadili. Posadili sme topinambury, alebo heliantusy, ako ich volala kedysi moja babička. (Ďakujem, Gabi! A musím ti pochváliť záhradku - je snáď ešte krajšia ako na fotkách! ;) ) Zasiala som semienka jarnej cibuľky a redkvičky, očistila záhon pažítky a petržlenu na vňať, čo sa snaží rásť už od vlani. Aj medovku som trochu upravila, aby som ju niekedy v zápale pletia nevytrhla spolu s burinou. ;-)

Gaudi zasadil jalovce, ktoré sme cestou kúpili. A pri tej príležitosti sa mu podarilo vykopať zatiaľ rekordný balvan. Môžete si tipnúť, koľko meria. Ale správnu odpoveď sa dozvieme až po Veľkej noci, pretože sme ho už nestihli (zabudli) odmerať. Asi si začneme písať knihu rekordov, táto skala už naozaj stojí za zaznamenanie.

Vľavo balvan sediaci v jame,
pravo jalovec  čakajúci   vo vedre.




Už je vonku. 


A na záver malá hádanka. Čo si myslíte, že je toto?

Svoje tipy môžete písať do komentárov. Odpoveď napíšem čoskoro! :)

PS: Od soboty máme už zapojené takmer všetky lampy. Elektrikárovi to šlo krásne od ruky. Ešte treba dokončiť svetlá nad kuchynskou pracovnou doskou a nad schodami. To zase nabudúce. :)

3 komentáre:

  1. Leti, vďaka:)

    Jar vyťahuje ľudí do záhradky.

    Foto tipujem ako korene stromu a manžel pridáva tip podzemné cestičky hrabošov.

    Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
  2. krokusy jsou krásné, u nás tady rozkvetly...zdravím

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jej, tu som na to akosi zabudla...! Ospravedlňujem sa za neskorú reakciu.

    Gabi - máš pravdu! Teda - tvoj manžel má pravdu. Len s malým upresnením: Cestičky nie sú tak celkom podzemné, boli vedené pod snehom, takže často sú na povrchu zeme.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...