utorok 6. decembra 2011

Osvedčená čokoládka v darčekovom balení

6.12.2011 (sviatok sv. Mikuláša)

Ulahodiť mojim dvom chlapom, to nemá Mikuláš vôbec ľahké. A keď má navyše splniť aj moje mamičkovské predstavy a tvorivé chúťky, to už musí naozaj vymýšľať. Nakúpiť v obchode mu rozhodne nestačí ;-)

Tentoraz vymyslel "malé" čokoládové tyčinky osvedčenej chuti. Synátor nevezme do úst hocičo, najradšej má jednoduché chute ktoré pozná (vedie kinderPingui a jednoduchá horká čokoláda). Ale nebudem predsa dávať do balíčka obyčajnú tabuľku čokolády. Bola by len jedna, zbytočne veľká = takže sa zje na jeden raz, a nezaujímavá. A nedá sa vziať do práce a podeliť sa s kolegami. Teda dá, ale...

Ale Mikuláš našťastie nie je odkázaný len na obchodné reťazce. Zapojil trochu vlastnej práce (myslím, že mu pomohli anjeli ;) ) a pripravil nám malé čokoládové tyčinky.



Ako na to?

1. Najskôr "Mikuláš" nakúpil čokolády, ktoré nám chutia (v našom prípade to bola už spomínaná horká, oriešková a bublinková horká).
2. Pripravil si alobal na zabalenie čokoládok a kancelársky papier a farbičky na výrobu ozdobných nálepiek (vinety).
3. Nalámal čokoládu na pásiky (vždy po 4 dieliky). Je dobré lámať čokoládu izbovej teploty, studená má tendenciu lámať sa mimo vyznačených priehlbiniek.
4. Každý pásik zabalil do kúska alobalu. (Veľkosť alobalu odmeral podľa odlomeného pásika.)
5. Nakoniec každý pásik - tyčinku ešte obkrútil papierovým obrázkom (pre bežnú veľkosť čokolády nám stačila vineta veľkosti 7 x 8 cm). Na spodnej strane zlepil a bolo hotovo.

Pravdaže, najprv si ešte musel pripraviť obrázky. U nás Mikuláš kreslil obyčajnými farbičkami, na každú vinetu iný obrázok. Ale možností je viac. Niekto možno použije ozdobný baliaci papier, prípadne scrapbookový papier, dá sa obal ozdobiť napr. vystrihnutými papierovými vločkami, alebo čokoládky zabalíť ako salónky - čokoládu zakrútite  do čistého hodvábneho papiera (bielej servítky), konce nastriháte na strapce a navrch pridáte farebný staniol... Ďalšou možnosťou je použiť namiesto alobalu celofán, ak si poradíte s tým, že celofán nechce držať tvar a má tendenciu stále sa rozbaľovať.







My sme čokoládky použili do mikulášskeho balíčka. Ale môže to byť vhodný darček napr. na narodeninovú párty, alebo ako malé sladkosti, čo deti zvyknú rozdávať v škole pri príležitosti menín. Myslím, že je len dobré, keď samé priložia ruku k dielu pri chystaní pohostenia.
Alebo môžete podobným spôsobom obaliť celú obľúbenú čokoládu ako sladký pozdrav (pohľadnicu, odkaz), napríklad ako darček pre mamičku, babičku, ocka, kamaráta, učiteľa...
Bola by to asi tiež milá malá "PF-ka"... Možností je určite viac.

7 komentárov:

  1. Ahoj Letitia, Mikuláš teda vymyslel originálny nápad, ako obdarovať Tvojich blízkych, milovníkov čokoládky. Inak, čokoláda je zdravá na srdce, nie veľa a horká. A krásne kreslíš, teda Mikuláš ;-)
    Prajem aj Tebe originálneho Mikuláša a krásny adventný čas.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Emily. Jej, ďakujem za toľkú chválu :))
    Bála som sa, ako moju snahu ocení mladá generácia, ale potešilo ma, keď som začula: "To to mám roztrhnúť? Taký pekný obrázok?" Tak sa asi páčilo - aj teenagerovi. ;-)

    Aj tebe radostný zvyšok adventu! L.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mila Leti,
    ten tvuj synacek se ale ma!!!

    U nas Mikulas taky lamal cokoladky, balil, ale uz nemaloval. Jen ty papiry js houodne barevne a nejdulezitejsi na nich je maslicka. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To muselo byť krásne. Ukážeš? ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Báječný a vtipný darek ,to je ale fešák !!!!!to by se mi také líbilo ,mám ty samé chutě !!!!Daja

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Jsi úúžasná, takové práce to dalo.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ahojte Daja a Amelie! Ďakujem za milé a povzbudivé komentáre a želám vám tiež radostné dni do Vianoc. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...