pondelok 21. novembra 2011

Prvý raz...

Konečne som aj ja zasadila vres na balkóne. Do hrantíka po rajčinách.


Skúšam to s vresom prvýkrát. Kúpila som nejaké pre dedka a babičku na hrob,  a jeden pre seba na balkón. Som zvedavá, ako sa mu bude u nás dariť. Budem ho pestovať celoročne, tak hádam bude robiť (aspoň akú takú) parádu aj v lete.
Nie som milovníkom sezónného presádzania rastlín, pretože nedokážem vyhodiť nič živé. Mala by som pocit, že tú rastlinku zabíjam. Ani letničky nemôžem vyhodiť skôr, než celkom nezmrznú.


*****

Ďalším tohoročným prvenstvom bude živý vianočný stromček v kvetináči.


Už čaká na balkóne. Na jar si ho zasadíme pri chalúpke. Dúfam, že z toho bude pekná tradícia - každý rok jeden nový stromček.... Len musím zistiť ako ho správne do jari opatrovať.

*****

Prvý raz som sa odhodlala zorganizovať súťaž / výstavku. Teraz len dúfam, že neskončí úplným fiaskom. ;-)



Odmenu dostanú dvaja - víťaz verejného hlasovania a jeden vylosovaný účastník. (Dúfam, že mi prídu viac ako dva obrázky! :-] )

***


Reward given two - winner of public vote and a party to the draw. (I hope I add more than two pictures! :-])

*****



Vždy som bola zvyknutá, že sýkorky si prišli už v októbri, alebo koncom septembra vypýtať niečo na prilepšenie. Vždy, keď som ich videla poskakovať za oknom, vedela som, že je čas vyvesiť kŕmidlo. A vždy ma prekvapilo ako skoro prišli. Tento rok som ich ale nevidela, čo ma prekvapilo. Ale aj tak som s príchodom mrazov konečne zavesila lojovú guľu.
A veru - včera, ako som niečo robila na balkóne, sýkorky s úplnou samozrejmosťou leteli na náš balkón. Keď ma uvideli, urobili čelom vzad a pristáli na neďalekom topoli, ale po mojom odchode sa preháňali po balkóne, akoby sme mali "výpredaj". ;) Všetko museli skontrolovať, všetko skúšali ochutnať. Dokonca aj slimačiu ulitu, čo slúžila v lete ako koncovka podpery pre rajčinu.

Obrázky sú vez vtáčikov - nechceli pózovať. ;)

4 komentáre:

  1. LETI,SNAŽÍM SE TAKÉ O KRMÍTKO ČEKÁM NA NĚCO Z ČEHO TO MÁ BÝT, NEVÍM JESTLI TO STIHNU.TY KŘESÍLKA ZE ŠAMPUSU TO JE NÁDHERA MÁM JICH ASI PĚT ,BUDU TO ZKOUŠET !!!DÍK ZA INSPIRACI ,DAJA

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jej, Daja, ty chystáš niečo špeciálne, však! :) Už sa teším na tvoj výtvor.
    Ak by ti neprišiel materiál včas, ozvi sa. Hádam by sme mohli trochu posunúť uzávierku. ;-)

    Radostný deň. Leti.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vánoční stromek v květináči jsme měli mnoho let. Je dobré zalívat ho hnojivem na bonzaie - stromek moc neroste, ale zůstává krásný. Před Štědrým dnem jsem ho vždy týden aklimatizovala uvnitř za dveřmi a pak jsem ho postupně stěhovala do teplého obýváku. Tam jsme ho měli opravdu jen od Štědrého dne do Nového roku. Pak jsem ho tak jak byl, ozdobený, postupně zase stěhovala opačně až ven před dům. Jediná potíž je v tom, že nesmíš v létě zapomenout vánoční stromek zalít, jako se to stalo mě...:-\

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jej, ďakujem za rady, Luci. :)
    No s tým letným zalievaním to bude horšie. Tak na jar poputuje radšej na záhradu. už sa teším na nový "vianočný" les. ;-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...