pondelok 12. septembra 2011

Drôtohrátky

Ukážem vám nejaké ďalšie pokusy, čo všeličo som skúšala vyrobiť z drôtu.
Drôt mi skrátka učaroval. A s mojou typickou chuťou skúšať stále niečo nové sa aj teraz vrhám do hľadania  nových možností skôr, ako by som precízne zvládla jednoduchšie postupy. Hovorím si: Najskôr vyskúšam čo sa dá. Neskôr bude čas zastaviť sa a hľadať "dokonalosť".


V jeden večer sme sa zamýšľali, ako vyriešiť sušenie vlhkých uterákov a iných vecí na chalupe. Nakoniec sme aj  vymysleli (Sušiak je teraz v štádiu výroby. Ukážem vám ho, keď bude čo ukazovať ;) ). To, čo vidíte na prvom obrázku je akýsi myšlienkový medzistupeň, ktorý zároveň rieši "naliehavú" otázku, kam si mám vešať rôzne milé drobnosti. Už na ňom visí zvonček z Mýta pod Ďumbierom a usušená kytička materinej dúšky.



Aj napájadlo pre vtáčiky, čo spočiatku provizórne viselo na zábradlí balkóna už visí na svojom mieste.

Detail zavesenia.
Sú to len jednoduché háčiky, trochu viac pretiahnuté do dĺžky,
aby udržali väčšiu váhu naplneného napájadla.


Chcela som skúsiť aj iný typ napájadla. Pri pohľade na napájatko, čo majú v klietke Onove andulky sa mi v hlave zrodil nápad. Reku, z takéhoto fľaškového sa voda tak rýchlo nevyparí. Minie sa len toľko, čo vtáčiky vypijú a aj keď sa týždeň-dva na chalúpke neobjavíme aby sme vodu doliali, nevadí. Vtáčiky budú mať stále čo piť.
A v zime sa takéto čudo bude dať využiť ako kŕmidlo.


Toto je len prototyp. Ešte musím veľa vecí doladiť - technických (aby sa fľaša nedeformovala, aby sa hrdlo neupchávalo, aby miska viac presahovala...), aj čo sa týka spracovania a úhľadnosti celého dielka.
Ale rozhodne to bola zaujímavá skúsenosť. :)



 
Vtipné je, že toto leto sme sa naozaj na sucho nemuseli sťažovať. Ale určite prídu dni, keď bude vtáčikom ťažšie nájsť vodu.


Tento husľový kľúč ste už videli, keď som ho skúšala nafarbiť glazúrou na porcelán. Zdá sa, že to funguje, ale výsledok vám už neukážem. Poslúžil ako malý darček skôr, než som si ho stihla poriadne vyfotiť. 


Tento prívesok na kľúč vznikol hádam v prvý deň, čo som chytila drôt do rúk. Skrátka sme mali kľúč bez prívesku. A tak, aby sa nám niekam nestratil, vzala som do ruky kus drôtu a ohýbala... až vzniklo toto. Gaudi vraví, že je ako prívesok na hotelových kľúčoch - aby ich hostia nezabúdali vrátiť. Ale do vrecka riflí sa pohodlne zmestí. ;)


Tento vešiak som nerobila ja. Je kúpený. Na kabáty sme potrebovali predsa len niečo pevnejšie. Ale možno raz, ktovie...

Ovečka Leti vám želá radostný deň!

2 komentáre:

  1. Leti, tak to napajedlo mne nadchlo! Dala jsem pres leto v zahradce taky podobnou misticku, pod stromek, mezi kameny, ovsem ptacka jsem nevidela zadneho :D. Nekde bude chyba.
    A dratkovani je uzasna vec! Zatim jsem si netroufla, ale moc se mi libi dratovane veci. Koupila jsem si od http://www.fler.cz/smu nadhernou zvonkohru.
    Preji spoustu napadu a hezky den :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. :-)) Vďaka.

    Smu má naozaj krásne veci. Mňa vždy nadchýnajú jej tienidlá na lampy.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...