pondelok 27. júna 2011

Pomáhame ropuchám

Ako som sa prehŕňala fotkami, našla som aj nejaké staršie. Bolo by škoda všetko to krásne, čo sme spolu prežívali zabudnúť, tak som sa rozhodla vložiť sem aj niekoľko záznamov staršieho dáta. Začnime teda na jar.



26. 3. 2011

Koncom marca sa v Onovej škole objavil oznam, že už čoskoro budú migrovať ropuchy na Železnej studienke a preto sa bude organizovať stavba zábran, pretože už zahynulo mnoho žiab na ceste medzi žabím zimoviskom v lese a jazerami, v ktorých sa ropuchy rozmnožujú. Ochranári sa teda rozhodli pomáhať ropuchám bezpečne sa dostať cez cestu.

Najprv treba postaviť zábrany, aby žaby neskákali bezhlavo pod kolesá aut. Stavanie zábran sme nestihli, ale už nasledujúci piatok sa začali ropuchy prebúdzať a v sobotu ráno sme sa vybrali aj s niekoľkými ďalšími dobrovoľníkmi na "lov".

Vyzbrojení plastovými vedierkami a radami od profesionála, čo celú akciu organizuje, sme začali prehľadávať okolie zábran. Nebolo to také ľahké, ako sme si mysleli. Žabky boli maskované pod listami a tvárili sa nenápadne. Často sa stalo, že traja hľadači prešli a až ten posledný našiel ešte nejakú zabudnutú ropuchu. Musím priznať, že náš Ono hľadal naozaj poctivo, často si vyberal miesto vzadu a hľadal práve tie zabudnuté.
A naozaj sa mu darilo. Záležalo mu na tom, aby žiadna žabka neostala bez pomoci.






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...